Vakfın Tarihçesi

• Vakfımız, 29.12.1961 tarihinde ;"Anadolu Bankası A.Ş. Memur ve Müstahdemleri Emekli ve Yardım Sandığı"; unvanı altında kurulmuştur.
  • 18.03.1966 tarihinde 506 sayılı yasanın geçici 20.maddesi doğrultusunda, T.Medeni Kanunu'nun vakıf hükümlerine göre sosyal güvenlik kurumu olarak faaliyete başlamıştır.
  • Bakanlar Kurulu'nun 08.01.1988 tarih ve 88/12485 sayılı kararı ile Anadolu Bankası ve T.Emlak Kredi Bankası'nın birleşmesi sonucunda ünvanımız T.EMLAK BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ VE YARDIM SANDIĞI VAKFI olarak yeniden tescil edilmiştir.
  • 4684 Sayılı Kanun çerçevesinde, T.Emlak Bankası A.Ş.'nin; T.C.Ziraat Bankası A.Ş. ve T.Halk Bankası A.Ş.'ne devir edilmesi ile düzenlenen protokol çerçevesinde, anılan kanuna dayanılarak, çalışan üyelerimiz T.C.Ziraat Bankası A.Ş.ve T.Halk Bankası A.Ş. personeli olmuşlardır.
  • Aynı protokolün 11.maddesinin "T.Emlak Bankası A.Ş. Mensupları Emekli ve Yardım Sandığı Vakfında "vakfeden" sıfatı ile sahip olduğu hak ve yükümlülüklerin T.C.Ziraat Bankası A.Ş. ve T.Halk Bankası A.Ş 'ce devir alınması veya yeniden düzenlenmesinin esas ve şartlarını mer'i mevzuat çerçevesinde vakıf yönetimi ile birlikte kararlaştırmaya ve bu hak ve yükümlülükleri devir almaya Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu yetkilidir." hükmü gereğince yapılan Vakıf Senedi değişikliklerinin tescil işlemi 16.08.2002 tarihi itibariyle tamamlanarak ünvanımız "T.C.ZİRAAT BANKASI A.Ş. ve T.HALK BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ VE YARDIM SANDIĞI VAKFI" olarak tescil edilmiştir.